Využití elektromobilů v rámci služebních vozidel ve společnosti ZAPA beton a.s. - Blažek, Martin (2023)
Hlavní cíl této práce je zjistit, zda mohou elektromobily nahradit automobily se spalovacími motory využívané ve společnosti ZAPA beton a.s. Jsou analyzovány a srovnávány náklady využití, jak pro elektromobily, tak i pro automobily se spalovacím motorem. K tomuto zjištění je využita TCO analýza. Teoretická část se zabývá elektromobilitou, jak je na tom v současnosti a jejími výhodami a nevýhodami. Dále je věnována pozornost infrastruktuře dobíjecích i čerpacích stanic. Pro zjištění silný a slabých stránek elektromobilů je použita SWOT analýza. Práce zkoumá řešení dobíjení vozidel a možnost využití dotací pro elektromobilitu. V závěru práce jsou shrnuty všechny poznatky a připravené doporučení pro danou společnost.