Využití elektromobilů v rámci služebních vozidel ve společnosti ZAPA beton a.s. - Blažek, Martin; Rathouský, Bedřich; Čechová, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Hlavní cíl této práce je zjistit, zda mohou elektromobily nahradit automobily se spalovacími motory využívané ve společnosti ZAPA beton a.s. Jsou analyzovány a srovnávány náklady využití, jak pro elektromobily, tak i pro automobily se spalovacím motorem. K tomuto zjištění je využita TCO analýza. Teoretická část se zabývá elektromobilitou, jak je na tom v současnosti a jejími výhodami a nevýhodami. Dále je věnována pozornost infrastruktuře dobíjecích i čerpacích stanic. Pro zjištění silný a slabých stránek elektromobilů je použita SWOT analýza. Práce zkoumá řešení dobíjení vozidel a možnost využití dotací pro elektromobilitu. V závěru práce jsou shrnuty všechny poznatky a připravené doporučení pro danou společnost.
Vedoucí práce: Bedřich Rathouský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses