Psychologické aspekty osobní značky na Instagramu a její dopad na monetizaci - Tkachenko, Evelina; Motlová, Veronika; Horňáková, Petra Sofia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Bakalářská práce je věnována psychologickým aspektům, které přispěly influencerkám k úspěšné monetizaci jejich blogu na sociální síti Instagram. Cílem práce je prozkoumat jedinečné zkušenosti influencerů při budování jejich osobní značky prizmatem osobnostních rysů a dále analyzovat, jak formulování osobní značky ovlivnilo jejich výdělky na blogu. Teoretická část je věnována popisu základních pojmů souvisejících s osobností a osobní značkou a popisu osobnostního testu Big Five. Dále jsou v teoretické části uvedeny poznatky o vývoji sociálních sítí, sociální platformě Instagram a způsobech jejího zpeněžení, tato část je také doplněna o vnímání Instagramu v České republice. Praktická část popisuje zvolenou kvalitativní metodu, dále pak způsob sběru dat založený na polostrukturovaných rozhovorech. Praktickou část uzavírá analýza získaných informací pomocí interpretační fenomenologické analýzy doplněné o stručnou analýzu výsledků testu Big Five.
Vedoucí práce: Veronika Motlová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses