Kalkulace nákladů zakázek Správy a údržby silnic Slovácka, s.r.o. - Hanačík, Vojtěch (2023)
Práce se zabývá kalkulací nákladů zakázek pro podnik Správa a údržba silnic Slovácka, s.r.o. Cílem práce je zvýšení hospodárnosti podniku díky vytvoření systému kalkulací, který by umožnil zjištění plných nákladů zakázek a umožnil lepší řízení jejich efektivnosti. V teoretické části práce budou vysvětleny pojmy a budou představeny aktuální poznatky z oblasti kalkulací. V praktické části práce bude analyzován stávající systém kalkulací, následně bude vytvořen nový. V závěru práce bude porovnána reálná zakázka podniku se zakázkou kalkulovanou novým systémem.