Strategická analýza firmy EFG CZ - Šmíd, Adam; Mikan, Pavel, 1963-; Havlová, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Cílem bakalářské práce je na základě strategické analýzy vyhodnotit silné a slabé stránky EFG CZ, dále identifikovat příležitosti a hrozby plynoucí z okolí. Práce si dále klade za cíl formulovat strategická doporučení pro firmu EFG CZ. V teoretické části práce je popsána problematika strategie, její formulace a konkurenční výhody. Dále práce definuje a popisuje metody použité v jednotlivých analýzách v rámci praktické části. Samotná strategická analýza je zhotovena pro vnější okolí podniku a vnitřní podnikové zdroje. Výstupy jednotlivých analýz jsou využity pro syntézu a formulaci doporučení. Práce v rámci strategické analýzy využívá metody jako PEST, analýzu odvětví a konkurence, McKinseyho model 7S, Porterův model pěti sil, VRIO analýzu, finanční analýzu, analýzu portfolia nebo SWOT analýzu. V závěru je zhodnocena finanční a strategická situace podniku, na něž navazují autorova doporučení.
Vedoucí práce: Pavel Mikan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses