Strategická analýza trhu lyžařských škol v lyžařském areálu Harrachov se zaměření na firmu Sun Ski&Board school - Král, Filip (2023)
Cílem této bakalářské práce je zhotovit strategickou analýzu trhu lyžařských škol v lyžařském areálu Harrachov, se zaměřením na firmu Sun Ski&Board school s.r.o. a pomoci škole zajistit lepší postavení na trhu. V teoretické části jsou představeny a popsány jednotlivé analýzy, které jsou poté aplikovány v praktické části. Makro okolí je analyzováno pomocí PESTLE analýzy a Porterova modelu pěti sil, analýza Mikro okolí probíhá pomocí porovnávání několika různých faktorů mezi největšími konkurenty na trhu a hledání konkurenčních výhod. Dále je v práci podrobnější analýza společnosti SunSki, kde jsou klíčové faktory shrnuty do SWOT matice. Na závěr je vytvořen set strategických doporučení za pomoci předchozích výsledků pro společnost SunSki, k dosažení lepšího postavení na trhu.