Strategická analýza trhu lyžařských škol v lyžařském areálu Harrachov se zaměření na firmu Sun Ski&Board school - Král, Filip; Badie, Natálie; Pernica, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Cílem této bakalářské práce je zhotovit strategickou analýzu trhu lyžařských škol v lyžařském areálu Harrachov, se zaměřením na firmu Sun Ski&Board school s.r.o. a pomoci škole zajistit lepší postavení na trhu. V teoretické části jsou představeny a popsány jednotlivé analýzy, které jsou poté aplikovány v praktické části. Makro okolí je analyzováno pomocí PESTLE analýzy a Porterova modelu pěti sil, analýza Mikro okolí probíhá pomocí porovnávání několika různých faktorů mezi největšími konkurenty na trhu a hledání konkurenčních výhod. Dále je v práci podrobnější analýza společnosti SunSki, kde jsou klíčové faktory shrnuty do SWOT matice. Na závěr je vytvořen set strategických doporučení za pomoci předchozích výsledků pro společnost SunSki, k dosažení lepšího postavení na trhu.
Vedoucí práce: Natálie Badie
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses