Srovnání věrnostních programů Emirates Skywards a Miles&Smiles a jejich místo v marketingové strategii daných leteckých společností - Iakovleva, Evangelina (2023)
Tato bakalářská práce bude popisovat letecké společnosti Emirates a Turkish Airlines, jejich věrnostní programy a to, jak ovlivňují marketingovou strategii těchto leteckých společností. Hlavním cílem této práce bude posouzení vlivu věrnostních programů na letecké společnosti a jejich marketingovou strategii. V teoretické části budou popsány teoretické pojmy, které jsou nezbytné pro pochopení tématu: letecká doprava, marketingová strategie a marketingový mix v letectví, věrnostní programy a princip fungování tohoto systému. Praktická část práce se bude skládat ze dvou kapitol. První kapitola se zaměří na prezentaci leteckých společností, jejich věrnostních programů a srovnání dvou leteckých společností pomocí analýzy marketingových mixů. V druhé kapitole praktické části bude proveden průzkum mezi cestujícími leteckých společností. Na konci této práce budou představeny pokyny pro zlepšení marketingové strategie leteckých společností Emirates a Turkish Airlines.