Řízení diverzity ve skupině UniCredit Group - Svirina, Marina; Říhová, Gabriela; Kronberger, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
V dnešní době management diverzity se stává nedílnou součástí řízení každé úspěšné společnosti. V podstatě na území České republiky je ale jen malé množství společností a firem, které dokážou správně prosazovat zásady a principy managementu diverzity. Cílem této práce je zkoumání aktuálního stavu vývoje diverzity v UniCredit Bank, zohlednění jeho silných a zároveň i slabých stránek, a vytvoření sady doporučení pro rozvoj managementu diverzity, což by mohly uplatnit další společnosti na území ČR. Pro implementaci stanoveného cílu bude provedena literární rešerše (je teoretickou částí) a následně bude provedeno výzkumné šetření, které bude obsahovat metody dotazníkového šetření a hloubkového rozhovoru. Po tomto výzkumném šetření bude následovat analýza a interpretace získaných informací. Na základě výše uvedených teoretické a praktické části je navržena strategie rozvoje managementu diverzity pro ostatní společnosti. Závěrem implementace doporučené strategie je zlepšení a optimalizace působení lidského kapitálu, který má vliv na celkové výsledky společností včetně finančních.
Vedoucí práce: Gabriela Říhová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses