Manažérsky prístup k zmenám v tabakovom priemysle na začiatku 21. storočia - Michalovič, Matej (2023)
Hlavným cieľom bakalárskej práce je zachytiť a definovať zmeny, ktoré sa v tabakovom priemysle objavili počas 21. storočia a popísať reakcie manažérov tabakových firiem na dané zmeny. K dosiahnutiu stanoveného cieľa boli analyzované sekundárne dáta získané z odborných publikácií, štatistických databáz, stránok tabakových firiem a iných, ale aj primárne dáta z expertného rozhovoru. Na základe analýzy bolo identifikovaných päť kľúčových zmien, ktoré sa v tabakovom priemysle odohrali na začiatku 21. storočia a následne boli popísané manažérske reakcie na tieto zmeny. Manažéri by mali v záujme zachovania rentability pokračovať v zahájenej transformácii tabakového priemyslu smerom k novým výrobkom.