Strategická analýza firmy INVEST-STAR, s.r.o. - Maxa, Tomáš (2023)
Cílem této bakalářské práce je navrhnout vhodnou strategii pro společnost INVEST-STAR, která působí v oblasti stavebnictví. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou charakterizovány metody strategické analýzy. V praktické části dochází k aplikaci teoretických poznatků na společnost INVEST-STAR. V rámci metod strategické analýzy je nejprve provedena analýza okolí společnosti, ta se skládá z analýzy makrookolí a mikrookolí. Pro analýzu makrookolí je využita PESTEL analýza, analýza mikrookolí se skládá z charakteristiky odvětví a Porterova modelu pěti sil. Pro analýzu vnitřních zdrojů je užita především VRIO analýza a finanční analýza. Syntéza zmíněných metod je provedena prostřednictvím SWOT analýzy, ze které jsou následně formulována strategická doporučení pro podnik.