Strategická analýza firmy INVEST-STAR, s.r.o. - Maxa, Tomáš; Mikan, Pavel, 1963-; Kupec, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Cílem této bakalářské práce je navrhnout vhodnou strategii pro společnost INVEST-STAR, která působí v oblasti stavebnictví. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou charakterizovány metody strategické analýzy. V praktické části dochází k aplikaci teoretických poznatků na společnost INVEST-STAR. V rámci metod strategické analýzy je nejprve provedena analýza okolí společnosti, ta se skládá z analýzy makrookolí a mikrookolí. Pro analýzu makrookolí je využita PESTEL analýza, analýza mikrookolí se skládá z charakteristiky odvětví a Porterova modelu pěti sil. Pro analýzu vnitřních zdrojů je užita především VRIO analýza a finanční analýza. Syntéza zmíněných metod je provedena prostřednictvím SWOT analýzy, ze které jsou následně formulována strategická doporučení pro podnik.
Vedoucí práce: Pavel Mikan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses