Zaměstnanecké benefity a jejich role v retenci zaměstnanců - Doležalová, Klára; Černá, Daniela; Říhová, Gabriela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou zaměstnaneckých benefitů ve vybrané společnosti. Cílem této práce je představení systému benefitů, které firma nabízí, posouzení spokojenosti zaměstnanců s tímto systémem a zjištění, jaký vliv mají benefity na retenci zaměstnanců v konkrétní společnosti. Dalším cílem je i zjištění, zda je nabídka benefitů atraktivní i pro potenciální uchazeče o místo. Práce se skládá z teoretické a praktické části. V teoretické části se zaměřuji na popsání základních složek odměňování, popsání zaměstnaneckých benefitů, jejich členění a významu. Dále charakterizaci pracovní motivace a dílčích motivačních teorií. Poslední částí teoretické části je charakteristika retence zaměstnanců a zaměření na konkrétní koncepty využívané v této oblasti. Praktická část obsahuje představení systému benefitů konkrétní společnosti, analýzu spokojenosti zaměstnanců se systémem benefitů a vliv benefitního systému na retenci zaměstnanců. V závěru práce jsou na základě výsledků analýz předložena doporučení a celková zhodnocení.
Vedoucí práce: Daniela Černá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses