Strategická analýza rodinné firmy - Kožíšková, Kristýna; Hnilica, Jiří, 1976-; Jurek, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Diplomová práce se zabývá tématem strategické analýzy rodinného podniku. Cílem práce je zhodnotit vybranou rodinnou firmu pomocí strategické analýzy a identifikovat její silné a slabé stránky. Dílčím cílem je vypracování návrhu plánu generačního předání firmy. Ke strategické analýze rodinné společnosti jsou v praktické části využity PEST analýza, Porterův model pěti sil, VRIO analýza a finanční analýza. Nástupnická strategie se zaměřuje na připravenost podniku na samotný proces a identifikaci možných rizik. Získané poznatky ohledně silných a slabých stránek a příležitostí a hrozeb plynoucích z okolního prostředí jsou prezentovány prostřednictvím SWOT analýzy. Na základě výsledků analýzy jsou na závěr uvedena konkrétní doporučení, která může společnost v budoucnu využít při formulaci své strategie.
Vedoucí práce: Jiří Hnilica
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses