Dopad implementace elektroaut do vozového parku na společnost Rohlík.cz - Řežábková, Anna (2023)
Bakalářská práce s názvem „Dopad implementace elektroaut do vozového parku na společnost Rohlík.cz“ pojednává o sledované firmě a jejím zavádění ekologické metody rozvozu objednávek do provozu podniku. Hlavním cílem práce je analýza a vyhodnocení dopadů na společnost Rohlík.cz plynoucí ze zařazení elektroaut do logistiky, který je doplněn dílčím cílem zaměřeným na vyhodnocení příležitostí a hrozeb spojených se zavedením městské flotily složené výhradně z elektroaut. Teoretická část představuje termín společenské odpovědnosti firem a její promítnutí do logistických procesů. Následně je zde prezentován koncept elektroaut a elektromobility, podnikatelský segment e-commerce, jeho specifická část zaměřená na prodej potravin a metody PESTLE a SWOT. V praktické části je uvedena aplikace výše zmíněných analýz na sledovanou firmu a je zaměřena především na analýzu faktorů spojených s implementací elektroaut do logistiky firmy. Faktory vnějšího prostředí jsou následně rozděleny podle jejich charakteru na podnikové příležitosti a hrozby a uvedeny do kontextu pomocí silných a slabých stránek firmy.