Dopad implementace elektroaut do vozového parku na společnost Rohlík.cz - Řežábková, Anna; Kaňková, Eva, 1975-; Miklánek, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Bakalářská práce s názvem „Dopad implementace elektroaut do vozového parku na společnost Rohlík.cz“ pojednává o sledované firmě a jejím zavádění ekologické metody rozvozu objednávek do provozu podniku. Hlavním cílem práce je analýza a vyhodnocení dopadů na společnost Rohlík.cz plynoucí ze zařazení elektroaut do logistiky, který je doplněn dílčím cílem zaměřeným na vyhodnocení příležitostí a hrozeb spojených se zavedením městské flotily složené výhradně z elektroaut. Teoretická část představuje termín společenské odpovědnosti firem a její promítnutí do logistických procesů. Následně je zde prezentován koncept elektroaut a elektromobility, podnikatelský segment e-commerce, jeho specifická část zaměřená na prodej potravin a metody PESTLE a SWOT. V praktické části je uvedena aplikace výše zmíněných analýz na sledovanou firmu a je zaměřena především na analýzu faktorů spojených s implementací elektroaut do logistiky firmy. Faktory vnějšího prostředí jsou následně rozděleny podle jejich charakteru na podnikové příležitosti a hrozby a uvedeny do kontextu pomocí silných a slabých stránek firmy.
Vedoucí práce: Eva Kaňková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses