CSR jako nástroj hodnocení praktik ve fast fashion odvětví a ukazatel možných příležitostí pro budoucí vývoj módního průmyslu - Votápková, Nela (2023)
Módní průmysl má v současné době zásadní dopad na životní a společenské prostředí. Tyto dopady jsou posilovány nastavením obchodního modelu, který se nazývá fast fashion. Cílí na rychlou produkci, poutavý design a nízké ceny svého zboží. Koncept fast fashion je značně neudržitelný a již dnes má závažné negativní důsledky. Tato bakalářská práce cílí na zhodnocení dodavatelského řetězce fast fashion značek prostřednictvím tří pilířů společenské odpovědnosti podniků: ekonomickým, environmentálním a sociálním. Na základě identifikovaných výsledků dochází k navržení vhodných opatření pro udržitelnější vývoj módního odvětví. Těchto cílů je dosaženo pomocí podrobné literární rešerše a praktické části, jež se skládá z dotazníkového šetření a případové studie dodavatelského řetězce předních dvou fast fashion značek.