CSR jako nástroj hodnocení praktik ve fast fashion odvětví a ukazatel možných příležitostí pro budoucí vývoj módního průmyslu - Votápková, Nela; Džbánková, Zuzana, 1967-; Soukupová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Módní průmysl má v současné době zásadní dopad na životní a společenské prostředí. Tyto dopady jsou posilovány nastavením obchodního modelu, který se nazývá fast fashion. Cílí na rychlou produkci, poutavý design a nízké ceny svého zboží. Koncept fast fashion je značně neudržitelný a již dnes má závažné negativní důsledky. Tato bakalářská práce cílí na zhodnocení dodavatelského řetězce fast fashion značek prostřednictvím tří pilířů společenské odpovědnosti podniků: ekonomickým, environmentálním a sociálním. Na základě identifikovaných výsledků dochází k navržení vhodných opatření pro udržitelnější vývoj módního odvětví. Těchto cílů je dosaženo pomocí podrobné literární rešerše a praktické části, jež se skládá z dotazníkového šetření a případové studie dodavatelského řetězce předních dvou fast fashion značek.
Vedoucí práce: Zuzana Džbánková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses