Analýza bezpečnostních opatření během eventů na památkových objektech, z pohledu organizátora - Nádassy, Tamara (2023)
Bakalářská práce se zabývá předmětem bezpečnostních opatření během eventů na památkových objektech. Hlavním cílem práce je vymezení základních bezpečnostních opatření a posouzení jejich účinnosti v rámci ochrany památky. Teoretická část vymezuje základní pojmy event managementu a procesu plánování. Dále popisuje historii pořádání kulturních nebo společenských akcí na českých hradech a zámcích, systém památkové péče, a nakonec bezpečnostní opatření z pohledu ochrany památky. Praktickou část tvoří kvalitativní výzkum ve formě tří hloubkových rozhovorů s vybranými kulturními objekty a pořadateli kulturních akcí. Výstupy z výzkumu identifikují využívaná opatření v praxi a zodpovědnost za jejich zajištění přiřazují pořadateli. Analýza se navíc soustředí na přístupy k bezpečnostním opatřením mezi soukromým a státním objektem a pořadatelem festivalu a označuje je jako shodné.