Strategická analýza - Unzeitig, Jiří; Mikovcová, Hana, 1959-; Dvořáček, Jiří, 1947-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Tato práce analyzuje strategii ve společnosti NAJ-GBT, jenž lze představit jako malou galanterii. Jako cíl práce je stanoveno zvýšení dosahovaných tržeb na základě několika návrhů změn v produktovém portfoliu, jenž budou vycházet zejména z potřeb zákazníků a porovnání s přímou konkurencí v oblasti Chocně a okolí. Práce se dělí na teoretickou a praktickou část. V teoretické části bude na základě literární rešerše podrobněji definováno strategické řízení podniku, analýza mikrookolí, u které bude kladen důraz na Porterův model pěti sil a Benchmarking s konkurenčními podniky, produktové portfolio s využitím BCG matice a na závěr analýza potřeb zákazníka. V rámci praktické části budou postupně tyto metody zpracovány a aplikovány na společnost NAJ-GBT a na základě vyhodnocení a výsledků budou navrženy strategická doporučení, které této galanterii přinesou větší tržby.
Vedoucí práce: Hana Mikovcová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses