Strategická analýza podniku XY - Vocásková, Daniela (2023)
Cílem této práce je pomocí metod strategické analýzy identifikovat silné stránky, slabé stránky, příležitosti a hrozby vyplývající pro podnik XY z vývoje okolního prostředí. Tato práce je rozdělena převážně na dvě části, na teoreticko-metodologickou a praktickou. V první zmíněné části jsou rozebrány metody strategické analýzy a v druhé části dochází k aplikování těchto metod. Pro analýzu vnějšího a vnitřního prostřední vybraného podniku jsou použity metody analýzy PESTLE, odvětví, konkurence, Porterův model 5 sil, VRIO, portfolio a finanční. Jako poslední metoda je provedena SWOT analýza, ze které vychází souhrnná analýza společnosti.