Strategická analýza podniku XY - Vocásková, Daniela; Sieber, Patrik, 1977-; Opleštil, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Cílem této práce je pomocí metod strategické analýzy identifikovat silné stránky, slabé stránky, příležitosti a hrozby vyplývající pro podnik XY z vývoje okolního prostředí. Tato práce je rozdělena převážně na dvě části, na teoreticko-metodologickou a praktickou. V první zmíněné části jsou rozebrány metody strategické analýzy a v druhé části dochází k aplikování těchto metod. Pro analýzu vnějšího a vnitřního prostřední vybraného podniku jsou použity metody analýzy PESTLE, odvětví, konkurence, Porterův model 5 sil, VRIO, portfolio a finanční. Jako poslední metoda je provedena SWOT analýza, ze které vychází souhrnná analýza společnosti.
Vedoucí práce: Patrik Sieber
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses