Hodnotové investovanie so zameraním na akcie spotrebného sektoru - Niňaj, Samuel (2023)
Cieľom tejto bakalárskej práce je identifikovanie podhodnotených spoločností pomocou princípov hodnotového investovania v sektore spotrebiteľských doplnkových tovarov. Teoretická časť ozrejmuje princípy hodnotového investovania, jeho efektívnosť a uplatniteľnosť. Praktická časť skúma kvalitatívne a kvantitatívne znaky známych spoločností v tomto sektore a porovnáva ich s priemerom sektoru. Kvalitatívna analýza poskytuje pohľad na nekvantifikovateľné charakteristiky spoločností, zatiaľ čo kvantitatívna analýza využíva finančné údaje na hodnotenie výkonnosti spoločností. Analyzovanými spoločnosťami sú AMC Entertainment, Tesla Inc. a Alibaba Group Holding Limited. Výsledky poukazujú na vhodnosť aplikovania hodnotového investovania v tomto sektore, no pri analýze je potrebné myslieť na jej limitácie, ktoré vychádzajú z jej dátových vstupov. Celkovo táto práca prispieva k pochopeniu hodnotového investovania v sektore spotrebiteľských doplnkových tovarov a poskytuje praktické poznatky pre investorov, ktorí majú záujem uplatniť tieto zásady vo svojej investičnej stratégii.