Vliv trendů ve stravování na spotřební chování ve vztahu k potravinám - Peterka, Simon (2023)
Bakalářská práce se zaměřuje na poznání trendů ve stravování a nakupování potravin. Konzumace potravin s označením bio, či dodržování vegetariánské nebo veganské diety je čím dál častější a cílem této práce je pochopit, proč k těmto tendům dochází a osvětlit chování segmentu spotřebitelů, kteří se na těchto trendech aktivně podílejí. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Část první se věnuje popisu chápání spotřebního chování a jeho aplikací při nákupu potravin. Studuje pak implikace konkrétně trhu organických, vegetariánských a veganských potravin a konkrétně se zaměřuje na dvě hlavní skupiny potravin, alternativy masa a mléka. V praktické části je pak za pomoci hloubkové analýzi dat MML-TGI komplexně představen segment konzumentů organických potravin a za pomoci vlastního výzkumu jsou představeny vztahy mezi mladou populací a alternativními potravinami. Ná závěr je poskytnuto marketingové doporučení pro komunikaci s tímto segmentem.