Vliv trendů ve stravování na spotřební chování ve vztahu k potravinám - Peterka, Simon; Koudelka, Jan; Vávra, Oldřich; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Bakalářská práce se zaměřuje na poznání trendů ve stravování a nakupování potravin. Konzumace potravin s označením bio, či dodržování vegetariánské nebo veganské diety je čím dál častější a cílem této práce je pochopit, proč k těmto tendům dochází a osvětlit chování segmentu spotřebitelů, kteří se na těchto trendech aktivně podílejí. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Část první se věnuje popisu chápání spotřebního chování a jeho aplikací při nákupu potravin. Studuje pak implikace konkrétně trhu organických, vegetariánských a veganských potravin a konkrétně se zaměřuje na dvě hlavní skupiny potravin, alternativy masa a mléka. V praktické části je pak za pomoci hloubkové analýzi dat MML-TGI komplexně představen segment konzumentů organických potravin a za pomoci vlastního výzkumu jsou představeny vztahy mezi mladou populací a alternativními potravinami. Ná závěr je poskytnuto marketingové doporučení pro komunikaci s tímto segmentem.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses