Jak investují domácnosti : struktura majetku domácností a proces jeho utváření - Enders, Tomáš (2023)
Bakalářské práce se zaměřuje zejména na analýzu struktury majetku domácností a procesy a způsoby, kterým svůj majetek vytvářejí. Hlavním záměrem je zjistit, jak domácností své peníze spoří a jak jejich majetek tvoří. Práce se také zaměřuje na rozložení spotřeby domácnosti a jejich výši a poměr v jednotlivých segmentech. Jedná se o komparaci České republiky a Rakouska v období od roku 2000 až do roku 2021. Mezi klíčové body práce patří investice domácností a taktéž rozložení jejich celkového majetku, především pak v aktivech. Část, která se zabývá investicemi, analyzuje strukturu majetku v několika investičních i peněžních nástrojích, mezi které patří například různé investiční fondy či spořicí účty. Cílem této práce je zjistit spojitost mezi jednotlivými tématy a také zjistit, jak vývoj jednotlivých témat ovlivňuje tvorbu celkového majetku domácností.