Dopady COVIDU-19 na trh práce v Ústeckém kraji - Doležal, Jakub; Pavelka, Tomáš, 1975-; Koľveková, Gabriela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Bakalářská práce se zabývá analýzou dopadů COVIDU-19 na trh práce v Ústeckém kraji a jeho nezaměstnanosti. Analýza probíhala ve sledovaném období od začátku roku 2020 až po konec dubna roku 2021. Práce se především zaměřuje na evidované uchazeče o zaměstnání, kteří byli v období koronavirové epidemie zapsáni na úřad práce. Cílem práce je zanalyzovat dopady COVIDU-19 na trh práce v Ústeckém kraji, jeho míru nezaměstnanosti a popsat nejvíce postižené skupiny obyvatel, profese a odvětví. Teoretická část se zabývá popisem trhu práce, druhy nezaměstnaností, jejími negativními dopady a politikou zaměstnanosti. Praktická část obsahuje charakteristiku Ústeckého kraje, jeho hospodářství, silné a slabé stránky a aktuální situaci na trhu práce. Následuje analýza nezaměstnanosti ve sledovaném období, která se zaměřuje na věk, pohlaví, dosažené vzdělání a délku evidence uchazečů. Data vychází z Českého statistického úřadu. Na závěr je popsán program Antivirus, jeho využití a výše podpor.
Vedoucí práce: Tomáš Pavelka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses