Konzumní společnost - trh s oblečením - Kobrzková, Tereza; Džbánková, Zuzana, 1967-; Ecková, Andrea; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Bakalářská práce se zabývá konzumní společností na trhu s oblečením, pohlíží na vliv konzumerismu na naši společnost a na jeho důsledky. Teoretická část se především věnuje oděvnímu trhu ve světě, se kterým je spojována výroba oblečení a její dopady na životní prostředí jako například fenomén fast fashion, nadspotřeba oblečení a nakládání s textilním odpadem. Cílem práce je pochopit nákupní rozhodování občanů České republiky, kteří jsou aktivními účastníky konzumní společnosti. Z dotazníkového šetření, kterého se zúčastnilo 133 respondentů, bylo za cíl zjistit motiv nákupů respondentů, četnost jejich nákupů, oblíbené oděvní značky nebo také jaké jsou rozhodující aspekty pro výběr oblečení – zda je upřednostňován materiál nad cenou oblečení. Vykazuje naše společnost spíše konzumní nebo udržitelné chování?
Vedoucí práce: Zuzana Džbánková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses