Společenská odpovědnost firmy Ostravské vodárny a kanalizace a.s. - Sanitráková, Veronika; Džbánková, Zuzana, 1967-; Soukupová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Otázka společenské odpovědnosti firem je v dnešní době rezonujícím tématem. Problematika se netýká pouze velkých nadnárodních společností, ale také středních podniků v České republice. Bakalářská práce si klade za cíl objasnit a zhodnotit společensky odpovědné aktivity firmy Ostravské vodárny a kanalizace a.s. a následně sestavit nefinanční CSR report. Po obeznámení se s historickým kontextem konceptu CSR, s oblastmi CSR a také s přínosy, které firmě z odpovědného chování plynou, práce dále objasňuje téma společensky odpovědného reportu a s ním spojené standardy, dle kterých je možné report sestavit. Základ praktické části práce je tvořen sekundárními a primárními daty. K získání primárních dat je využita kvantitativní metoda, a sice dotazníkové šetření, ve kterém tvoří reprezentativní vzorek zaměstnanci zvolené firmy. Na základě získaných dat a literární rešerše je sestaven CSR report, zpracovaný s odkazem na standardy GRI.
Vedoucí práce: Zuzana Džbánková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses