Analýza funkcí a limitů lokálního HR v rámci mezinárodní korporátní společnosti - Polák, Vladimír (2023)
Tato bakalářská práce se zaměřuje především na analýzu funkcí a omezení lokálního HR v nadnárodní společnosti a jejich spolupráci s globálním HR. Teoretická část využívá odborné literatury k popsání klíčových pojmů a faktů souvisejících s tématem. Zabývá se definováním důležitých termínů, jako jsou nadnárodní korporace, zkoumaná společnost, HR, jeho role, modely, trendy, funkce a začlenění. V praktické části je analyzována spolupráce mezi lokálním a globálním HR a zkušenosti zaměstnanců s touto spoluprací jsou ověřovány prostřednictvím rozhovorů. Cílem této práce bylo provést analýzu funkcí a omezení lokálního HR a související spolupráce mezi lokálním a globálním HR. Hlavním záměrem této práce je formulovat seznam konkrétních návrhů pro lokální a globální HR, které by mohly přispět k zlepšení a usnadnění spolupráce mezi těmito týmy.