Ekonomický dopad koronavirové pandemie na lékárnu sídlící v krajském městě - Bubeníček, Jan (2023)
Bakalářská práce „Ekonomický dopad koronavirové pandemie na lékárnu sídlící v krajském městě“ se zaměřuje na konkrétní firmu – lékárnu se sídlem v krajském městě v České republice (dále jen „Lékárna“). Práce zkoumá dopady pandemie COVID-19 na tento konkrétní ekonomický subjekt. V teoretické části práce popisuje použité výzkumné metody, zejména PESTLE analýzu. Zároveň zevrubně popisuje průběh samotné pandemie ve světě a v České republice a její vliv na celkovou ekonomiku ČR. V praktické části práce je obecný popis zkoumané firmy a aplikace PESTLE analýzy na Lékárnu. Práce dále podrobně analyzuje tržby a marži Lékárny v letech 2015-2022 a prvním čtvrtletí roku 2023, jejich množství a strukturu v jednotlivých letech a měsících, a podrobně vysvětluje jejich změny. V této části se práce opírá o interní data poskytnutá Lékárnou.