Ekonomický dopad koronavirové pandemie na lékárnu sídlící v krajském městě - Bubeníček, Jan; Kaňková, Eva, 1975-; Koľveková, Gabriela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Bakalářská práce „Ekonomický dopad koronavirové pandemie na lékárnu sídlící v krajském městě“ se zaměřuje na konkrétní firmu – lékárnu se sídlem v krajském městě v České republice (dále jen „Lékárna“). Práce zkoumá dopady pandemie COVID-19 na tento konkrétní ekonomický subjekt. V teoretické části práce popisuje použité výzkumné metody, zejména PESTLE analýzu. Zároveň zevrubně popisuje průběh samotné pandemie ve světě a v České republice a její vliv na celkovou ekonomiku ČR. V praktické části práce je obecný popis zkoumané firmy a aplikace PESTLE analýzy na Lékárnu. Práce dále podrobně analyzuje tržby a marži Lékárny v letech 2015-2022 a prvním čtvrtletí roku 2023, jejich množství a strukturu v jednotlivých letech a měsících, a podrobně vysvětluje jejich změny. V této části se práce opírá o interní data poskytnutá Lékárnou.
Vedoucí práce: Eva Kaňková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses