Vnímání mýtů a zkreslení v manažerské teorii - Petr, David (2023)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na zkoumání mýtů a zkreslení v managementu v kontextu současné manažerské praxe. V úvodních čtyřech kapitolách, které se zaměřují na populární manažerské principy – Maslowovu pyramidu potřeb, Mehrabianovo "pravidlo" týkající se 7 % verbální komunikace, open space kanceláře a principy související s koncepty tzv. hluboké práce a záměrné praxe, je analyzováno, zda mohou patřit mezi mýty či zkreslení v managementu. Dále byl proveden kvalitativní výzkum formou individuálních hloubkových rozhovorů s pěti manažery ve věkovém rozmezí 21-30 let. Výsledky ukazují mimo jiné nízké povědomí těchto manažerů o uvedených mýtech či zkresleních, k nimž tito manažeři přikládají poměrně nízkou důležitost, smíšené reakce ohledně open space kanceláří a silnou tendenci opírat se v první řadě o zkušenosti při formování vlastních manažerských přístupů.