Analýza kulturního turismu na Benešovsku - Solnařová, Denisa (2023)
Bakalářská práce se věnuje analýze kulturního turismu ve vybrané destinaci Benešovsko. Cílem práce je díky provedené analýze navrhnout možnosti pro zlepšení kulturního turismu, který by bylo možné reálně využít. Práce vymezuje teoretickou rovinu potřebnou pro pochopení problematiky, kterou práce rozebírá, následuje samotná analýza oblasti a kulturního turismu v destinaci. Práce se dále věnuje odpovědím získaným během písemné korespondence se zástupci vybraných kulturních institucí, navazuje SWOT analýza a návrh na zlepšení kulturního turismu.