Byznys modely second hand obchodů se značkovým oblečením - Kaválek, David (2023)
Jakožto cíl této bakalářské práce byla určena analýza vybraných českých second handových obchodů, které mají přesah do online prostředí, mají v nabídce značkové oblečení; a pomocí poznatků z této analýzy vytvořit byznys model pro vlastní podnikatelský záměr. Tohoto cíle bylo dosaženo pomocí kvalitativního výzkumu, který používal primárně metodu polostrukturovaného rozhovoru. Otázky, na které se tazatel ptal, byly převážně postaveny na základě zobrazení Lean Canvas. Volba této metody je odůvodněna přístupem jednotlivých respondentů k těmto otázkám, které měl tazatel během realizace rozhovorů možnost zaregistrovat – na otázky, ze kterých vycházejí metody Business Model Canvas a Flourishing Canvas něměly jednotlivé subjekty odpověď. Metoda Lean Canvas byla použita i přes to, že teorie tvrdí, že je ideální pro zcela nové podniky, což pro ani jeden z nich neplatí. Pomocí těchto rozhovorů byl zformován byznys model, který se založen na komisním prodeji, fyzické prodejně a pop-upech. E-shop bude otevřen pouze v případě pozitivních výsledků dlouhodobého zkoumání přístupu zákazníků k udržitelnosti a konzumerismu.