Možnosti financování obnovy památkových objektů v židovské čtvrti v Třebíči - Chadimová, Eva (2023)
Práce se zabývá formami dotací pro obyvatele židovské čtvrti v Třebíči, zapsanou na Seznam světového kulturního dědictví UNESCO. Nastiňuje historii židovského etnika a židovské čtvrti a klade důraz na obnovu židovské čtvrti, která se uskutečnila v druhé polovině 20. století. Výsledkem práce je ucelený manuál poskytující vlastníkům objektů v židovské čtvrti informace o dostupných dotacích a finančních podporách, které mohou využít.