Rozvoj podnikatelského konceptu v oblasti restauračních služeb - Kurucz, David (2023)
Práce se zabývá rozvojem podnikatelského konceptu v oblasti restauračních služeb za použití tlakové vodní myčky. Cílem práce je zanalyzovat model služeb čištění exteriéru tlakovou myčkou a odhalit širší potenciál podniku. Zároveň skrze podnikatelský plán zhodnotit, zda je vhodné podnik dále rozšiřovat. Práce se v teorii zaměřuje na strukturu podnikatelského plánu a v praktické části ho aplikuje na sledovaný podnik. Součástí praktických analýz byla provedena analýza trhu a podniku, technických a technologických záležitostí, marketingu, finančního plánu a rizik. Zároveň byla provedena analýza recenzí obsloužených zákazníků touto službou. Závěrem práce skrze analýzy v praktické části bylo potvrzeno, že firma má potenciál životaschopnosti a je tedy adekvátní, aby podnikatel v podnikání pokračovat. Základem je však předpoklad, že firma adaptuje navržené a zanalyzované investice. Výsledek této práce poskytuje podnikateli širší náhled na jeho firmu, díky kterému může s podnikem lépe pracovat a dále ho rozvíjet.