Výrobní a spotřební družstva v ČR - Mátl, Filip; Rusmichová, Lada; Ligocká, Marie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Tato práce se věnuje výrobním a spotřebním družstvům v České republice. Cílem je zjistit jakou roli družstva na českém trhu zastávají. V první řadě je zmapováno zastoupení a velikost výrobních družstev v jednotlivých odvětvích. Pomocí vybraných ukazatelů, jako je zisk nebo obrat jsou družstva porovnávána s jinými firmami, především se společnostmi s ručením omezeným. Z tohoto porovnání je vyvozena konkurenceschopnost družstev. Spotřební družstva jsou porovnána s ostatními obchodními řetězci dle velikosti. Jako hlavní kritéria jsou zvolena počet prodejen a celoroční obrat. Na závěr je provedena analýza ziskovosti spotřebních družstev. Hlavní metodou je vyhledání a statistické zpracování dat z databáze Albertina, portálu statista a účetních závěrek. Tato data jsou zpracována formou tabulek a grafu.
Vedoucí práce: Lada Rusmichová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses