Dopady imigrácie na trh práce v Českej republike - Kováčová, Viktória (2023)
Táto bakalárska práca sa zaoberá problematikou pracovnej imigrácie na českom trhu práce. Cieľom tejto práce je pomocou teoretickej rešerše a analýzy sekundárnych dát overiť, či je fluktuácia cudzincov v podniku ovplyvnená ich krajinou pôvodu – jedná sa o skupiny občanov z EÚ, EHP, Švajčiarska a tretích zemí. Dielčími cieľmi je pomocou týchto dát overiť vzťah medzi fluktuáciou, vekom a pohlavím cudzincov. Analýza primárnych dát získaných z dotazníka poukazuje na slabé miesta v imigračnej a integračnej politike Českej republiky. V závere práce sú zhrnuté dôležité zistenia z teoretickej a praktickej časti a navrhnuté odporúčania, ktoré by mohli dopomôcť k zlepšeniu integrácie cudzincov v ČR a taktiež firmám pri nábore zamestnancov zo zahraničia.