Ekonomický dopad koronavirové krize na firmu Tesco Stores ČR a.s. - Rebryk, Bohdan; Kaňková, Eva, 1975-; Koľveková, Gabriela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na hodnocení ekonomického dopadu pandemie COVID-19 na společnost Tesco Stores ČR, a. s. V rámci této práce bude analyzován vliv pandemie na společnost a zhodnocená úspěšnost strategií, kterou společnost zavedla v reakci na pandemii. Dále se práce zabývá hodnocením využití příležitostí, které se nabízely v rámci e-commerce. V teoretické části bakalářské práce bude popsána samotná nemoc, její důsledky a dopad na ekonomiku v České republice. Dále budou prezentovány segmenty, ve kterých společnost působí. Na konci teoretické části bude uveden úvod do PESTLE analýzy a SWOT analýzy. V praktické části práce bude představena společnost Tesco, včetně postavení na maloobchodních trzích a v oblasti e-commerce. Dále budou provedeny analýzy PESTLE a SWOT, které budou aplikovány na společnost Tesco. Tímto způsobem bude zhodnocen vliv vnějšího prostředí, včetně politických, ekonomických, sociálních, technologických, právních a ekologických faktorů, na společnost Tesco.
Vedoucí práce: Eva Kaňková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses