Význam spolků pro obnovu památek na Kutnohorsku - Trebichavská, Anna; Kouba, Vojtěch, 1983-; Matoušková, Anna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Práce popisuje a srovnává tři spolky pečující o nemovité kulturní památky v obcích na Kutnohorsku. Spolek Bartoloměj a spolek Sionský kostelík pečují o kostely v havarijním stavu a spolek Muzeum Malešov o bývalý zámek, kde realizuje netradiční muzeum. V práci jsou popsány strategie a vize spolků, jejich společné rysy a hlavní rozdíly a jejich význam pro kulturní a společenský život v obci. Výzkum používá analýzu literatury a zdrojů, vlastní pozorování a hloubkové rozhovory s relevantními aktéry.
Vedoucí práce: Vojtěch Kouba
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses