Podnikatelský plán na prodej pyrolýzních jednotek zpracovávající čistírenský kal - Havlín, Štěpán; Svobodová, Ivana, 1969-; Nedvídek, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na sestavení podnikatelského plánu pro výrobu a prodej pyrolýzních jednotek na zpracování čistírenského kalu. Současná evropská legislativa zpřísňuje požadavky na hygienizaci čistírenského kalu, což představuje významný problém pro čistírny odpadních vod. Pyrolýza je jedním z možných řešení, funguje na principu termického rozkladu čistírenského kalu s využitím energetického a surovinového potenciálu. Tato práce dovozuje, že pyrolýzní technologie může být atraktivní řešení, pokud se podaří snížit výrobní náklady a vytvořit trh s karbocharem, produktem pyrolýzy. Pyrolýza má současně potenciál být udržitelným řešením pro zpracování čistírenského kalu v souladu s evropskou legislativou. Výsledky této práce mohou přispět k budoucímu rozvoji společnosti zaměřené na dodávky, prodej a servis pyrolýzních jednotek.
Vedoucí práce: Ivana Svobodová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses