Analýza trendů kulturního turismu v Japonsku - Sommerová, Veronika; Dianová, Markéta; Grosman, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu současných trendů kulturního turismu v Japonsku. Zvláštní pozornost je věnována globálnímu dosahu a vlivu japonské animované tvorby na zájem turistů o osobní poznání země a místních tradic. Anime je účinný nástroj propagace všedního života a divácká komunita v reálném světě vyhledává tyto paralely, z čehož vznikly kulturní trasy na celé zemi. Výzkum má zodpovědět otázky týkající se prospěšnosti popularizace Japonska pro odvětví cestovního ruchu, negativních dopadů, využívání potenciálu kulturního turismu a jeho produktů pro regionální rozvoj. Situační analýza interpretuje stav jednotlivých prefektur a trendů cestovního ruchu a s ohledem na okolnosti fenoménů se snaží nalézt východisko pro regionální rozdílnosti v udržitelnosti produktů turismu.
Vedoucí práce: Markéta Dianová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses