Woke-Washing – Firemní aktivismus jakožto marketingový nástroj - Žabčík, Marián; Říha, David; Juříková, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Tato práce se zaměřuje na zkoumání výskytu společenských tématik v marketingu a jeho vlivu na spotřební chování Generace Z. Konkrétně se zaměřuje na fenomén woke washing a woke advertising a jak tuto formu brand aktivismu vnímají čeští zástupci Generace Z. V rámci práce byl proveden kvalitativní výzkum v podobě hloubkových polostrukturovaných rozhovorů, které byly následně podrobeny tematické analýze. Z výsledků výzkumu vyplynulo, že Generace Z vnímá woke advertising smíšeně, ale jistou formu brand aktivismu od značek očekávají. Naopak woke washing vnímá tato generace velmi negativně ale jeho výskyt by v určitých situacích nezměnil jejich spotřební chování. Tyto výsledky mohou být užitečné pro marketingové specialisty kteří vytváří strategii, cílící na tuto specifickou generaci zákazníků.
Vedoucí práce: David Říha
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses