Osobní doprava ve Švýcarsku - Kubantová, Kateřina; Mervart, Michal, 1977-; Hulena, Albert; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Tato bakalářská práce zkoumala roli veřejné a osobní dopravy ve Švýcarku, které je známé svojí technickou vyspělostí, vztahem k přírodě a neméně důležitým udržitelným komfortem pro jeho obyvatele. Práce komplexně zmapovala švýcarskou veřejnou dopravu. Data zjištěná z demografických a geografických charakteristik Švýcarska byla dále v práci použita pro pochopení souvislostí v celkovém fungování systému veřejné a osobní dopravy. Zjištěné poznatky byly uvedeny na příkladu fiktivní cesty z Curychu do Ženevy, u které byla provedena analýza nákladů na dopravu jednotlivými druhy dopravy. Výsledky práce poukázaly na efektivnost veřejné dopravy ve Švýcarsku a jejich technicky pokrokové plány do budoucna, což by mohlo být příkladem i pro jiné dopravní systémy ve středoevropských státech, například i pro Českou republiku.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses