Strategická analýza vybraného podniku - Lesák, Petr; Mikovcová, Hana, 1959-; Dvořáček, Jiří, 1947-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Tato bakalářská práce má za cíl zvýšit vyjednávací sílu společnosti FABIO PRODUKT, spol. s r. o. vůči obchodním řetězcům prostřednictvím vytvoření strategické aliance. K zjištění klíčových faktorů, jako je míra konkurence v odvětví jedlých olejů či aktuální stav vyjednávací síly, je použit Porterův model pěti sil. Další informace, které pomáhají odhalit problematiku tématu, přináší analýza odvětví a analýza zákazníka. Na základě provedených analýz je diskutován smysl vytvoření strategické aliance, jako možného nástroje vedoucího ke zvýšení vyjednávací síly vůči obchodním řetězcům. Závěr práce nedoporučuje strategickou alianci v odvětví jedlých olejů vytvořit, neboť by její vytvoření nevedlo k uspokojení primárního cíle aliance, tedy zvýšení vyjednávací síly zainteresovaných podniků vůči obchodním řetězcům.
Vedoucí práce: Hana Mikovcová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses