Analýza hypotečních produktů bank v ČR - Suk, Jan (2023)
Cílem práce je přiblížit problematiku hypotečních produktů. Nejprve se budeme zabývat pochopením právního rámce hypotečních úvěrů v ekonomice a následně budou popsány, pro tuto práci relevantní, typy hypotečních produktů, které jsou na trhu nabízeny. V empirické části je provedena analýza faktorů, které ovlivňují úrokové sazby hypoték. Další část se zabývá komparací produktů jednotlivých vybraných bank. V závěru je provedeno srovnání vývoje realitního trhu se srovnáním mezi regiony České republiky a také se zahraničím.