Moderné kryptomeny - Bajcár, Andrej; Brada, Jaroslav, 1964-; Blahová, Naďa, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Ethereum, ako druhá najväčšia kryptomena, vzniklo v roku 2015 s cieľom plniť rovnakú funkciu ako Bitcoin, ale s rozšírením o lepšiu programovateľnosť pre možnosť budovania vlastných decentralizovaných aplikácií. Od tej doby vzniklo viacero kryptomien, ktoré spĺňajú rovnaký účel efektívnejšie a lacnejšie. Táto bakalárska práca sa venuje analýze Etherea a jeho vybraných konkurentov – Cardano, Polkadot a Solana. Cieľom bakalárskej práce je poskytnúť informácie potenciálnym investorom, ktorí premýšľajú o investovaní do kryptomien. Po prečítaní bakalárskej práce by mal byť čitateľ schopný sám vyhodnotiť, ktorá kryptomena by mohla potenciálne nahradiť Ethereum a učiniť tak investičné rozhodnutie. V prvej kapitole sa nachádza vývoj peňazí od bártrového obchodu až po kryptomeny, po čom nasleduje kapitola venovaná Bitcoinu ako najstaršej a najznámejšej kryptomene. V tretej kapitole sa nachádzajú analýzy jednotlivých kryptomien, ktoré sú v štvrtej kapitole porovnané.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses