Změna paradigmatu auditu v průběhu času - Sedláková, Barbora (2023)
Tato diplomová práce se zabývá změnou paradigmatu auditu v průběhu času. Cílem práce je zanalyzovat vývoj auditu v jednotlivých etapách. Speciálním zaměřením práce je i vize budoucnosti a směřování auditu na základě plánovaných změn a očekávání. V teoretické části je popsán význam auditu, historický vývoj auditu, současná situace, která má vliv na formování auditu a v poslední řadě se práce věnuje i plánovaným změnám ve standardech a definuje budoucí předpoklady vývoje auditu. Aplikační část se ve stejném uspořádání věnuje analyzování dostupných zpráv, které mapují vývoj z hlediska historie, současnosti a budoucnosti odděleně. Na základě zanalyzování různých pohledů a postojů práce ukazuje, jakým směrem se bude ubírat audit v následujících letech.