Změna paradigmatu auditu v průběhu času - Sedláková, Barbora; Králíček, Vladimír, 1952-; Šindelář, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato diplomová práce se zabývá změnou paradigmatu auditu v průběhu času. Cílem práce je zanalyzovat vývoj auditu v jednotlivých etapách. Speciálním zaměřením práce je i vize budoucnosti a směřování auditu na základě plánovaných změn a očekávání. V teoretické části je popsán význam auditu, historický vývoj auditu, současná situace, která má vliv na formování auditu a v poslední řadě se práce věnuje i plánovaným změnám ve standardech a definuje budoucí předpoklady vývoje auditu. Aplikační část se ve stejném uspořádání věnuje analyzování dostupných zpráv, které mapují vývoj z hlediska historie, současnosti a budoucnosti odděleně. Na základě zanalyzování různých pohledů a postojů práce ukazuje, jakým směrem se bude ubírat audit v následujících letech.
Vedoucí práce: Vladimír Králíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses